MENU
MENU

Over ons

Over het Kasteeltje

Een brasserie waar iedereen zich thuisvoelt

Brasserie Het Kasteeltje biedt een eigentijdse, huiselijke sfeer en een mooie maar toegankelijke kaart met de heerlijkste gerechten voor ontbijt, lunch en diner. Het Kasteeltje is dus de perfecte plaats om samen lekker bij te praten en te genieten van lekker eten & drinken.

Kom bij ons borrelen of doe een kopje koffie met huisgemaakte cheesecake na het winkelen. Iets te vieren? Probeer dan vooral eens onze High Wine of High Beer. Laat je verrassen met 3 verschillende wijnen of bieren en bijpassende hapjes. Wij houden van traditie, maar ook van unieke producten. Proef bijvoorbeeld eens ons Vrijstadbier, de verse verveine thee of De Bavette, de signature dish van Victor.

Zodra het zonnetje schijnt, kun je ook neerploffen op ons terras waar je lekker beschut kunt genieten van een goed glas en een goed gesprek. What you see is what you get bij Brasserie Het Kasteeltje. We hebben een open keuken. Kun je dus lekker zelf in de pannen roeren, inspiratie opdoen voor de keuken thuis of gewoon het nieuwsgierige aagje uithangen. Wij zijn hartstikke trots op onze manier van koken. We kopen namelijk altijd de beste producten van het seizoen in, bij eerlijke leveranciers met een goede naam. Daarom betaal je bij ons ook een faire prijs.

Dus, wanneer gaan we elkaar ontmoeten? Wees welkom!

Warme groeten,

Esther, Victor en team Brasserie Het Kasteeltje

Een vrouw met een droom…

Esther van der Meer maakte haar droom waar met de start van Brasserie het Kasteeltje. “Victor en ik kennen elkaar van school en zijn beiden jong de horeca ingestapt. Victor richtte zich op de keuken en ik meer op bediening. In 10 jaar tijd deed ik brede ervaring op: van allround medewerker in een groot hotel tot barmedewerker in het uitgaansleven. Zowel in binnen- als buitenland. Maar mijn hart ligt bij het runnen van een kleinere horecazaak zoals deze. Ik word zó gelukkig van de warme contacten die ik dagelijks heb met gasten! Je leest het natuurlijk wel vaker, maar ik streef oprecht dat huiskamergevoel, het thuiskomen op een fijne plek na. Zodat mijn gasten zich net zo op hun gemak en welkom voelen bij ons in het Kasteeltje als ik mijzelf voel.”

Soms moet het gewoon zo zijn. Dat bleek ook voor Esther en Victor. “Vroeger hebben Victor en ik het er zo vaak over gehad hoe fantastisch het zou zijn om samen een horecabedrijf op te zetten. Maar ik denk dat je niet dwangmatig achter je droom aan moet lopen, dat je het juist ruimte moet geven. Bij mij ging het zo, ik liet het even rusten en toen kwam ik een oud collega tegen. Hij zocht iemand die het prachtige pandje op de markt in Culemborg nieuw leven in wilde blazen. Mijn droom is nu volledig uitgekomen. Iedere dag ben ik enorm dankbaar voor hetgeen wat ik samen met Victor en het team heb neergezet: een thuishaven waar gasten graag komen.”

Vacatures

Kasteeltuin

Een stukje geschiedenis

Tot op de dag van vandaag is onduidelijk wanneer met de bouw van het kasteel werd begonnen. Naar schatting is het rond het jaar 1310 gebouwd.

In de loop der eeuwen zijn er verschillende bouwkundige veranderingen uitgevoerd. De laatste geconstateerde wijziging aan de gebouwen moet hebben plaatsgevonden onder het bewind van graaf Floris I van Pallandt (1555-1598).

Het totale, door grachten omgeven driedelige gebouwen complex, strekte zich uit over een oppervlakte van ca. 150 meter (west/oost) bij 90 meter (noord/zuid).

kasteeltuin

In 1672 is het kasteel bezet geweest door Franse troepen. Na terugkeer van de door de Fransen verdreven graaf, bleek dat deze troepen er zo hadden huisgehouden dat restauratie niet meer zinvol bleek.

In 1735 is de sloop van het vervallen kasteel begonnen. De laatste restanten vielen in 1812 onder de slopershamer.

De kasteeltuin is vanaf 4 april 2015 op de zaterdagen te bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.kasteeltuinculemborg.nl.

route

Restaurant Locatie

Markt 30, 4101 BX Culemborg

Bekijk locatie op de kaart